Femke

De zwevende kiezer heeft het moeilijk dezer dagen. De begrotingstekorten en partijprogramma’s worden blindelings uitgestrooid over ons verscheurde politieke landschap. Vroeger was het allemaal een stuk makkelijker. Toen hadden we Femke.

In het begin van haar politica carrière was ze op haar best. De bos krullen van onze Fem was het kijkcijfer kanon van Den Haag. Ze had het zogenaamde Schuurmans-effect. De gemiddelde man valt namelijk als een blok voor een grote bossen krullen met een knap koppie.
Op tv verscheen een Nederlands-Marokkaanse jongeman zonder politiek interesse (dit is geen pleonasme) maar het Schuurmans-effect dreef hem instinctief naar een stemhokje. De eerste verkiezingen met onze Fem aan het roer werd een overwinning voor haar partij.

Op een dag werd Nederland wakker zonder de krullen van onze Fem. Het stond haar goed maar de krachtige uitstraling was verdwenen als schaamhaar in de porno-industrie. Bij de volgende verkiezingen werd de partij afgerekend op de metamorfose van haar boegbeeld.

Gelukkig kreeg ze de opdracht om haar kleedgeld te besteden op de PC. Een donkere panty met een fleurig rakje op kniehoogte, geaccentueerd met een leuke top en hoge pumps. Bij een belangrijk debat stapte ze in een hakje met van die geile enkelbandjes. Haar krullenbol groeide evenredig met het aantal Kamerzetels in de peilingen.

Als ik lid was van een politieke partij, dan zou ik een functie op de afdeling communicatie ambiëren. Dan had onze Fem het advies gekregen om vlak voor de verkiezingen topless in de tuin te zonnebaden en de geplande afspraak met de Story fotograaf te vergeten. Een politieke niple-gate verkoopt als vers worstenbrood. Iedereen weet dat behalve het partijbestuur van Groen Links. De verkiezingen werden afgesloten met zetelverlies.

En dan denk je dat de politiek leert van haar fouten. Onze Fem stapte uit de politiek en ze werd opgevolgd door ons Jolan. Daar maakte de partijtop een cruciale fout als u mij toestaat. Het Schuurmans-effect kan namelijk alleen overtroffen worden door het Doutzen-effect. Het is de vuistregel van iedere marketingstrategie. Ze hadden nota bene een ambitieuze homo binnen de partij die stond te trappelen om het roer over te nemen. Een gemiste kans en de huidige peilingen wijzen dat uit. De betuttelende toon van onze Fem was niet haar sterkste kant maar het nasale stemgeluid van ons Jolan is de vergrotende trap. Wat een blunder.

Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit welke coalitie er voor gaat zorgen dat de rekening niet doorschuift naar de volgende generatie. Met de liberalen op financiën komt het wel goed met ons begrotingstekort en de staatsschuld. Dat hebben we de afgelopen 30 jaar wel gezien. Tevens snap ik niet waarom de partijprogramma’s afzonderlijk worden doorgerekend door het CPB. Het resultaat is immers altijd een compromis. Zonde van het belastinggeld. Ik wil niet stemmen op een verkiezingsprogramma maar op het resultaat van een formatieproces. Democratie moet in een simpele Exel-sheet te verwoorden zijn.

Ik doe een gok naar het meest gegeven politieke antwoord na de verkiezingen: “In het belang van het formatieproces kan ik geen antwoord geven op uw vraag”. Het is gewoon strontvervelend dat we het formatieproces alleen kunnen volgen door een telelens van de NOS.

Eigenlijk kan het me niet bommen wie het land van melk en honing gaat vertegenwoordigen. Trouwens, ik zou het wel tof vinden als alle stoeptegels in Nederland diagonaal worden gelegd. Dat is wel zo fijn bij het longboarden. Ja, nog iets. Een wet die pomphouders verplicht om ook ‘s nachts lauwe gehaktstaven te serveren.

Advertisements
This entry was posted in Puzzelen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s