Ons Tammi & onze Marvin

Daags na het overlijden van Amy Winehouse, heb ik (hier) gesteld: Back To Black is het beste soulalbum ooit. Dat mag zo zijn, sinds vandaag staat het volgende album naast mijn favoriet:

You’re All I Need van Tammi Terrell en Marvin Gaye.

Waar ons aller Amy zingt over de misère, daar zingen ons Tammie en onze Marvin over het vinden van de liefde. Niet het geneuzel met koosnaampjes en samen verf uitzoeken voor in de woonkamer, ze zingen over de variant waarbij het magische gevoel van twee kanten komt. Dat rauwe verlangen met pornografische elementen en zo.

Wat betreft de kwaliteit van dit album is het te makkelijk om met superlatieven te gooien. Opvallend is dat alle liedjes uptempo zijn. Geen moment wordt overgeschakeld naar sentimentele shit. Iedere letter, iedere slag en iedere noot is doordrenkt met hitsige hormonen en geestverruimende neurotransmitters. Je kunt het zelfs een beetje zien aan de foto op de cover.

Of ons Tammi en onze Marvin daadwerkelijk een relatie hebben gehad is nooit bewezen. Maar dat er naar hartenlust gepepen en gebeven werd, daarvan kunnen we zeker zijn.

Advertisements
This entry was posted in Puzzelen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s